Landschapsbeheer Flevoland

 

Lekker Landschap

Smakelijk eten uit de natuur met elke week een nieuw  recept.
Op TV in Natuurlijk Flevoland ging Gerard van Ommen samen met Margriet Brouwer van Landschapsbeheer Flevoland op zoek naar eten in de natuur. Elke week stond een eetbaar product uit de natuur in de uitzending centraal. (Sterren)kok Paul van Staveren kookt in de uitzending van de producten heerlijke gerechten.
Natuurlijk kun je de uitzendingen van Natuurlijk Flevoland bekijken via onze website.
In de eerste aflevering wordt heerlijke bramentiramisu gemaakt.
Een verrassende veldzuring salade volgde.
Met zure duindoorn bes werd een stoofpotje tot een heerlijk gerecht.
En natuurlijk kon een heerlijke hazelnotentaart niet missen. 
In de winter is een stamppot van vogelmuur ook niet te versmaden. Met als toetje een appelsouffle van wilde appel.
Verder is het smullen geblazen van vlierbessen met kip , pannekoeken met walnoot en als afsluiting van het jaar bijzondere oliebollen.

Waarom eten uit de natuur?
Eigenlijk zijn alle groenten die we nu eten, gekweekt uit in de natuur voorkomende soorten. Die overvloed aan wilde groenten en kruiden is goed te gebruiken voor onze maaltijden. Veel bladplanten zijn het lekkerste als ze nog jong zijn. Soms worden juist alleen de bloemen gebruikt. De meeste planten die je kunt eten, zijn zo algemeen dat je misschien wel verrast bent dat ze zo lekker smaken. Het zoeken naar voedsel is erg leuk, ook met kinderen.
Ook in Flevoland valt er het hele jaar wel iets eetbaars uit de natuur te halen. Een wandelingetje langs een groenstrook,  plantsoen of door het bos levert al snel een zak 'groenten’ of ‘fruit' op.
Mag dat wel zomaar plukken en meenemen? Meestal is plukken voor eigen gebruik geen enkel probleem, hoewel in de wet staat dat wildplukken niet mag, tenzij de eigenaar van het bos, park of plantsoen er toestemming voor heeft gegeven. Laat u wel iets over voor de dieren?

Lekker Landschap
Op onze website kunt u een aantal heerlijke recepten vinden. Op facebook hebben wij dit jaar al veel aandacht besteed aan de culinaire mogelijkheden van ons landschap. Kijk hier voor alle recepten die op onze facebookpagina staan.

Eet smakelijk!