Landschapsbeheer Flevoland

 

Foodwalk Schokkerbos

Startpunt voor deze wandelroute is de Gesteentetuin van Het Flevo-landschap, Keileemweg 1, 8319 AC Schokland.

Routebeschrijving
Bij het informatiepaneel van het boommarterpad gaat u het bos in. U volgt de bordjes van de Archeoroute. Doet u wel uw laarzen aan, want de route gaat deels over grasland.
Als u het bos uitloopt komt u terecht bij natte graslanden. Door de dikke veenlaag is het hier meestal vochtig. Als u het grasland oversteekt ziet u aan de rechterkant een bosje. Hier groeien op verschillende locaties brandnetel en braam.
Als u de Keileemweg (asfaltweg ook toegankelijk voor auto’s) bereikt, vervolgt u de Archeoroute naar links, daarna naar rechts. Aan uw linkerkant ziet u Hof van Schokland. Dit is een zorgboerderij met een klein winkeltje waar u biologische ingrediënten kunt kopen.
Heeft u voldoende ingrediënten kunnen vinden dan kunt u weer terug naar de Keileemweg en loopt u hierover terug naar het bezoekerscentrum.U kunt er ook voor kiezen om de Archeoroute te vervolgen, dan komt u na circa 3 kilometer bij het bezoekerscentrum.
Op het grasveld rondom het bezoekerscentrum kunt u veldzuring vinden. Eind augustus en begin september kunt u langs de bosranden rondom het bezoekerscentrum bramen plukken.

Winkel
Hof van Schokland Oud Emmeloorderweg 24 Schokland

Met de onderweg geplukte ingredienten zijn heerlijke gerechten te maken, zoals seizoenspannenkoeken uit het Schokkerbos.