Landschapsbeheer Flevoland

7 september 2017
 

Praktijkcursus poelonderhoud met de slootzeis

Praktijkcursus poelonderhoud met de slootzeis

Praktijkcursus poelonderhoud met de slootzeis

Op zaterdag 16 september is er een instructieochtend poelonderhoud met de slootzeis in Almere. Deze korte cursus wordt door Landschapsbeheer Flevoland georganiseerd in samenwerking met Stad & Natuur Almere.

Poelen op de Flevolandse klei groeien snel dicht met riet. Tijdens de ochtend krijgen de deelnemers aanwijzingen hoe het riet met wortel en al te verwijderen, zodat de poel minder snel dicht groeit en langer open blijft. Hiervoor gebruiken we een oude techniek die bij het schonen van sloten wordt gebruikt. De ochtend wordt geleid door Wouter Slors, rietsnijder in het Naardermeer en professioneel sloter met handkracht.

Voor vrijwilligers van Stad & Natuur en Landschapsbeheer is deze cursus gratis. Voor overige deelnemers zijn de kosten van de cursus € 25,-. Het aantal plaatsen op de cursus is beperkt. Mochten er meer aanmeldingen dan plaatsen zijn, dan komt er een wachtlijst. Het kledingadvies is laarzen en eventueel een regenbroek.

Voor begeleiding, gereedschap, handschoenen, koffie, thee en koek wordt gezorgd. U kunt zich aanmelden via flevoland@landschapsbeheer.net. We verzamelen om 10.00 uur bij de Schaapskooi, Muiderweg 10.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Landschapsbeheer Flevoland, Lodewijk van Kemenade  0320-294939