Landschapsbeheer Flevoland

5 september 2017
 

Najaarswandeling ‘Eten uit de natuur’ in Lelystad

Najaarswandeling ‘Eten uit de natuur’ in Lelystad

Vruchten, noten en bessen zijn er in dit seizoen veelvuldig te vinden, zo maar gratis en voor niks, ook in Lelystad. Welke thuiskok of natuurliefhebber wil dat niet? Overal staan bomen, struiken en planten. Hiervan kunnen we, net als onze voorouders, vruchten, zaden en/of bloemen verzamelen, bereiden en eten. Het is daarbij wel belangrijk om te weten waar je op moet letten bij het plukken en verzamelen, welke bessen je kunt gebruiken en welke je beter kunt laten hangen. Ga daarom mee met de najaarswandeling ‘ETEN UIT DE NATUUR’op zaterdag 16 september van 10.00 uur tot 11.00 uur, die begeleid wordt door Landschapsbeheer Flevoland.

Verzamelen met verstand van zaken

Veel vruchten, bessen en noten zijn prima te gebruiken, ze smaken heerlijk en zijn goed te gebruiken bij vele verschillende bereidingen. Maar er zijn ook bessen die giftig zijn of zoals de vlierbessen die alleen in rauwe toestand giftig zijn.

We leggen tijdens de wandeling uit welke delen van planten je kunt verzamelen en hoe je daar de heerlijkste gerechten van kunt maken. We leren je de verschillende soorten te onderscheiden, waar je op moet letten bij het verzamelen en wat de regels zijn: voor je eigen veiligheid en om schade aan de natuur te voorkomen.

De wandeling is bedoeld voor iedereen die graag buiten in de natuur is, die van planten en kruiden houdt én van gezond, lekker en voedzaam eten. En voor iedereen die wil leren wat we uit de natuur kunnen verzamelen en hoe we dit op een smakelijke manier kunnen bereiden. Kennis van planten is beslist geen voorwaarde om mee te doen.

Dankzij een donatie van Kringloop de Groene Sluis is de wandeling gratis voor inwoners van Lelystad.

Opgeven graag via www.landschapsbeheer.netof borsch@landschapsbeheer.net. (opgave kan tot uiterlijk 13 september).

Kijk ook hier.