Landschapsbeheer Flevoland

Scholen

Een schoolplein waar kinderen weer in contact komen met de natuur. Waar kan worden geklommen en geklauterd, waar zij kunnen ontdekken en zich kunnen verwonderen. Of een natuurpad in een bosstrook vlakbij school waar de interesse van kinderen voor de natuur gewekt kan worden. Ook iets voor uw school?

Wij hebben veel kennis in huis: van het maken van het ontwerp tot de aanleg, van beplanting tot beheer samen met de kinderen.

Hieronder leest u meer over de mogelijkheden voor uw plein.
Nieuwsgierig naar wat wij voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op via 0320-294939 of flevoland@landschapsbeheer.net

Dieren in de winter

Dieren in de winter

Vogels op het schoolplein brengen de natuur heel dicht bij de kinderen. Zet eens een voertafel voor het raam van het lokaal. Samen met de kinderen kunt u allerlei lekkers voor de vogels maken. Vetbollen in allerlei vormen en maten, een vogeltaart of een pindaslinger zijn goed in de klas te maken. Het 'recept' voor de vogeltaart kunt u ook goed gebruiken voor het maken van vetbollen of kijk hier.

Voor de kleinere kinderen is deze kleurplaat leuk.

De langste pindaslinger van Flevoland

Welke school rijgt de langste pindaslinger van Flevoland? Het wereldrecord staat maar liefst op een lengte van 68m met 5089 pinda's.

Maak een foto en stuur die voor 31 januari 2017 naar ons op flevoland@landschapsbeheer.net.

We hebben een leuke prijs voor de winnende school.

Nachtdieren op het plein

Nachtdieren op het plein

Maak samen met de kinderen vleermuiskasten of een egelslaapplaats.

Natuurwerkdag op je eigen plein

Natuurwerkdag op je eigen plein

Doe met de leerlingen mee aan een (natuur)werkag op je eigen schoolplein. Meld je aan, wij gaan dan kijken hoe wij dat voor uw school kunnen organiseren.

Met kinderen en ouders maak je het plein direct wat groener. En de kinderen vinden het reuze stoer om te zagen, te knippen, met takken te sjouwen of van alles te planten. Landschapsbeheer komt met gereedschap, helmen en handschoenen en zorgt dat het leuk en veilig is.
Geef je op via flevoland@landschapsbeheer.net

Fruitbomen op het plein, nu bestellen.

Fruitbomen op het plein, nu bestellen.

Nu bestellen, in november planten.
Een geschikt adres is bijvoorbeeld kwekerij Grimme in Luttelgeest.
Kies soorten die in het najaar vruchten hebben, dus niet een kers die tijdens de zomervakantie vol vruchten hangt. Pruimen trekken wespen aan, dus zijn ook niet echt een aanrader. Leuk en lekker zijn appelbomen zoals goudrenet en hand- en stoofperen. Keus genoeg. Kijk voor instructies voor de diepte van het plantgat en het plaatsen van boompalen hiernaast.
In onze webwinkel vindt u ook een lesbrief over fruitbomen gedurende het hele jaar.
Goed snoeien is belangrijk. Landschapsbeheer Flevoland biedt een cursus snoeien van fruitbomen aan.


 

Zelf timmeren

Zelf timmeren

Elk soort vogeltje wil een eigen soort nestkast.  Hier vindt u voorbeelden van verschillende nestkasten die zelf gemaakt kunnen worden en tips voor het goed ophangen van de nestkasten.

Kinderen vinden het leukom zelf te timmeren en de vogels zijn er blij mee.  Hier vindt u een aantal bouwtekeningen (bron: Flevo-landschap)

 

Vogels op het plein

Vogels op het plein

Vogelbosjes

Wanneer het niet vriest kunnen bomen en struiken aangeplant worden op en rond het schoolplein. Een vogelbosje b.v. met struiken waar vogels in kunnen schuilen en waar ze in de herfst van kunnen snoepen. Landschapsbeheer Flevoland geeft graag advies welke struiken hiervoor geschikt zijn.